Viime tiistaina oli jännä päivä, olihan poikien hammastarkastus! Aika oli varattu klo 11.30 ja aamulla ei saanut antaa ruokaa kisuille..... Aamun sitten kuuntelimme sitä onnetonta kerjäämistä ja hurinaa kun kisut yrittivät viestittää, että nyt olette unohtaneet jotain ;)

No hieman yhdentoista jälkeen homma sitten lähti rullaamaan, kissat boxiin ja matkaan. Matka meni muuten hyvin mutta Rikulta tuli poklu juuri ennen eläinklinikkaa, ja piti pikaisesti siivota boxi etteivät olisi itseään siihen sotkenut. Sitten vain klinikalle, ja vaakaan..... Riku painoin 4,1 ja Poltsi 5,2 kiloa. Olin vielä rauhoituksen ajan paikalla ja sitten jätin pojat lääkäritätin hellään huomaan :) käväisin kaupassa, mutta en oikein osannut ajatella skarpisti, ostelen vähän sitä ja tätä. Tärkeimmän kuitenkin muistin naudanjauhelihaa kissoille iltaruuaksi! Kun palasin klinikalle, hampaat oli putsattu ja kiillotettu, ja kisulit olivat heräilemässä. Olin itse ihan heikkona kun olin jännittänyt tätä juttua jo viikon :) Kotimatka meni hyvin kahden tokkuraisen kissan kanssa, ja kotona laitoin pojat sitten kylppäriin heräilemään.

Iltaruokaan mennessä molemmat olivat jo tolpillaan ja ERITTÄIN nälkäisiä. Jauheliha teki kauppansa ja molemmat pisti sitä poskeen hirvittävän hurinan saattelemana. Klaaralla oli tietysti kupissaan myös jauhelihaa, mutta luuli pojilla olevan jotain parempaa, joten ei syönyt omaa ruokaansa vaan yritti päästä poikien kupille osingolle... Lopuksi sitten heittäytyi poikain viereen seljälleen.. ;)

773103.jpg

Ensimmäisen vuorokauden aikana ei saanut antaa raksuja, ainoastaan pehmeää ruokaa, mutta nyt ollaan jo palattu normaaliin "sekaruokintaan". Poikien hampaan ovat hienosti putsattu ja ikenetkin näyttävät jo paremmilta. Hampaissa oli kohtalaisesti hammaskiveä ja varsinkin Poltsin ikenet näyttivät punaisilta (tulehtuneilta). Poltsi ei nimittäin pureskele raksujaan, joten hänelle kertyy enemmän hammaskiveä... Nyt kissat ovat saaneet kuivalihaa pureksittavakseen päivittäin, ja sitä jopa Poltsikin joutuu työstämään jonkin aikaa ennen kuin saa sen syötyä, katsotaan ehkäiseekö se uuden hammaskiven muodostumista.