Ajattelin tuossa päivä muutama sitten, että nyt olisi kiva tehdä jotain käsityötä. No kun on kesä ja kuuma niin ei voin neuloa (?) eli virkkaaminen kuullostaa kivalta ! Ei muuta kuin suunta kohti hylättyjen käsitöiden laatikkoa, ja kuinkas ollakkaan sieltä löytyi juuri sopivaa puuvillalankaa ja virkkuukoukkukin, sitten kirjahyllystä sopiva kirja josta katsoa mallia. En olekaan koskaan virkannut pöytäliinaa joten sellainen siis! Mieheni ajatteli tässä vaiheessa, taas uusi aloitettu käsityö....

Kun päivä oli kauneimmillaan virkkasin ulkona, mutta kun ilta saapui ja kisutkin otettiin ulkoaitauksestaan sisälle, jatkoin tv:tä katsellen. Eipä aikaakaan kun..... luulin olevani kalassa... Siis mitä ihmettä, ei siellä kalaa ollut vaan Klaara! Klaara tökki ihmeissään käpälällään korissa mys
tisesti liikkuvaa lankakerää. Kyllä siinä oli pienellä kisulla ihmettelemistä, että mistä tässä on nyt oikein kyse. No, Klaara päätti, että jos ottaisi tuon lankakerän mukaan, niin sitten sitä voisi tutkia rauhassa, eipä Klaara saanut lankakerää mukaan ja hetken päästä oli jo kyllästynyt koko puuhaan.

773100.jpg

Rikunkin piti käydä tarkistamassa omituisen rapinan lähde ja hänkin vähän kokeili käpälällään ja haisteli lankakerää, mutta ei viitsinut tuhlata aikaansa sen enempää asialle ;) Takaisin mietiskelemään Riku ajatteli!

773101.jpg

773102.jpg

Jos ihmettelette missä Poltsi sitten oli kun ei lankakerä kiinnostanut, niin hän oli pienestä kissan taskukellostaan katsonut, että kohta tulee ruokaa, joten keittiöstä ei kannattanut poistua, jos vaikka menettää ruokaa!

Kissat ovat sitten niiin ihania kun ovat aina "auttamassa", olit sitten tekemässä mitä tahansa, meiltä löytyy apulainen niin tapetointiin, maalaamiseen, siivoamiseen, tiskaamiseen ja erityisesti ruuan valmistamiseen!

Valmistin muuten perjantaina aivan ihania Sieni-sipulitartaletteje Njam

tässä mukaeltu ohje:

oliiviöljyä
1 iso sipuli silputtuna
250 g sieniä hienoksi hakattuna
paahtoleipää
voita tai margariinia
juustoraastetta (esim mozzarella)
suolaa
mustapippuria

* Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää sipuli ja kuullota, anna sipulin hieman ruskettua, mausta suolalla ja pippurilla, lisää sienet ja kypsennä vielä noin 5 min.

* Paina lasilla tai muotilla leivästä pyörylöitä. Voitele leivän toinen puoli kevyesti voilla. Painele leivät muffinivuokaan voideltu puoli alaspäin.

* Lusikoi leipäpohjiin täytettä ja ripottele päälle juustoraastetta.

* Paista  225 asteessa noin 10-15 min, kunnes pinta on ruskistunut.

* Tarjoa kuumana.

Tein tartaletit kanttarelleista ja olivat tosi hyviä!


Hei, ja pöytäliinakin on valmis! Höyrytin sen juuri, nyt vaan sitten miettimään mitä aloittaisi seuraavaksi....

Liitän kuvia myöhemmin, jahka saan ne koneelle ;)